twitter
RSS not configured
rss

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites
5 Mar

Upis počinje od 01.04.2019. i traje do 31.08.2019. U prvi razred  osnovne škole  upisuje se svako dete koje do početka školske godine ima najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina (deca rođena u periodu od 01.03.2012. do 28.02.2013. godine) Dete starosti od šest do šest i po godina upisuje se u prvi razred nakon provere spremnosti za polazak u školu. Proveru premnosti deteta vrši psiholog i pedagog škole primenom standardnih postupaka i instrumenata, preporučenih od nadležnog zavoda, odnosno ovlašćene stručne organizacije.

Dokumentacija  potrebna za upis u prvi razred :
 izvod iz matične knjige rođenih
 prijava prebivališta
 uverenje o završenom pripremnom predškolskom programu
 dokaz o da je dete zdravo i sposobno za pohađanje škole (potvrda iz Dečjeg
dispanzera)


Ispitivanje zrelosti deteta za polazak u školu:
Testiranje budućih prvaka obaviće školski pedagog i psiholog testom za ispitivanje prvaka, kojim se utvrđuje intelektualna, socijalna i emotivna zrelost deteta za polazak u školu. Test ne zahteva poznavanje slova (čitanje i pisanje), kao ni računanje. Nije potrebna nikakva posebna priprema za ovo testiranje. Važno je da dete tog dana bude bez zdravstvenih tegoba, opušteno i odmorno. Treba detetu ukratko objasniti da ovaj odlazak u školu služi za to da se ono bolje upozna sa školom i sa nekim ko u njoj radi. Isto tako psiholog treba da upozna budućeg prvaka i zbog toga će razgovarati sa njim i sa njegovim roditeljem (roditeljima) ili starateljem. Ne treba zastrašivati dete
(“Nećeš se upisati u školu ako ne budeš sve znao…” i sl.), niti nerealno prikazivati susret koji predstoji (“Malo ćeš da se igraš sa tetom…”).

Comments Off on Upis dece u prvi razred osnovne škole “Svitac” za školsku 2019/20. godinu

Comments are closed.