twitter
RSS not configured
rss

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites
14 Jul

 

 

Osnovna škola “ Svitac “ radi prema programu koji je odobrilo Ministarstvo prosvete i sporta Republike Srbije i time je po pravima i obavezama izjednačena sa državnim osnovnim školama. Kvalitet i način rada, odnosno nivo obrazovanja naših učenika daje im prednost pri upisu u željene srednje škole, jer male grupe i individualni rad omogućavaju bolji kvalitet nastave, a samim tim svestranije obrazovanje. Stručni kadar “Svica“  je vođen svojim dugogodišnjim iskustvom i znanjima, postojeći propisani program, u saradnji sa roditeljima dopunio i obogatio aktivnostima i sadržajima koji, naučno dokazano (MENSA), doprinose napretku dece, pospešuju njihovu saznajnu i emotivnu inteligenciju, kreativnost, samopouzdanje i talente.

 Velika prednost naše škole je što se nalazi u mirnom, tihom i od gradske vreve izdvojenom fruškogorskom ambijentu, koji deci omogućava zdravo i bezbedno školovanje, a koji se nalazi na samo 10 minuta vožnje od centra Novog Sada, u blizini mosta Slobode.

Prema konceptu dnevnog boravka, đaci borave u školi od 7.30h do 16 00h. Nakon obavezne prepodnevne nastave, izrađuju domaće zadatke, učestvuju u brojnim aktivnostima i radionicama (kreativna, psihološka, ekološka, lutkarska, razvojna gimnastika, engleski, informatika, kampovi, planinarenja), igraju se i druže.

Nastava se odvija u malim grupama ( do 10 učenika ) što je izuzetna prednost jer na taj način učitelji i nastavnici svakom detetu prilaze individualno, lakše otkrivaju njegovu ličnost i svojim stručnim vođenjem pospešuju njegove talente, veštine i posebnosti.

Na nastavnim i u vannastavnim aktivnostima koristimo najsavremenije oblike i sredstva rada. Svaki učenik ima svoj računar koji mu pomaže u praćenju i realizaciji nastave.

Radi razvijanja kolektivizma, osećaja pripadnosti i jedinstva odlučili smo da naše učenike obučemo u funkcionalne uniforme po kojima će se fruškogorski ‘’Svici’’ raspoznavati.

Zdrava hrana, tri obroka dnevno i boravak na čistom vazduhu, dodir sa prirodom, dopunjuju stimulativan i savremen školski enterijer. Takav ambijent omogućava deci da se maksimalno ostvare u svim aspektima psiho-fizičkog razvoja a roditeljima pruža osećaj sigurnosti i zadovoljstva.

Naša škola je verifikovana za prvi i drugi ciklus osnovnog obrazovanja što znači da upisujemo učenike od prvog do osmog razreda.

 

 

rasporedskola

14 Jul | Comments Off on ŠKOLA