twitter
RSS not configured
rss

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites
24 Apr

Inovatinost, kreativnost, originalnost!

caseUčenje i vežbanje koncentracije je od ogromnog značaja za Vaše dete! Međutim, koncentracija se vežba i stiče raznim aktivnostima koje zahtevaju da dete određeno vreme provede fokusirane pažnje. Naše svakodnevne aktivnosti smo kreirali po poslednjim svetskim standardima  kako bismo uspeli da Vašem detetu pružimo što kvalitetniji i zanimljiviji pristup učenju!

 

Predstavljamo Vam disciplinu brzog slaganja čaša!

Kakva je to disciplina?

Brzo slaganje čaša je sportska disciplina koja je širom sveta deo plana i programa nastave fizičkog vaspitanja. Prvi put se pojavljuje osamdesetih godina prošlog veka u Kaliforniji, dok je kao sportska disciplina formirana devedesetih godina, a svoju ekspanziju doživljava nakon 2007. godine. Ono što olakšava uvođenje ove discipline u nastavu je što deci ne morate objašnjavati zašto je dobra za njih- oni prosto uživaju u izazovu i rado ga prihvataju!

Kako ova disciplina može da pomogne  Vašem detetu?

Istraživanje Njujorškog državnog univerziteta pokazalo je kako samo 60 minuta ovog sporta može popraviti reflekse kod dece svih uzrasta. Iskustvo pokazuje da upotreba ove aktivnosti u nastavi, ali i kao način kvalitetne upotrebe slobodnog vremena, razvija motoriku, koncentraciju, samopouzdanje, socijalne veštine.

Brzo slaganje čaša pomaže učenicima da:

  • razviju bimanuelnu spretnost
  • ostvare kvalitetniju koordinaciju leve i desne ruke,
  • stimulišu podjednako levu i desnu hemisveru mozga, pri čemu se stvara veći broj sinapsi i samim tim se razvija inteligencija
  • pri uvežbavanju sportskih i drugih aktivnosti u kojima je važna upotreba obe ruke, kao što je sviranje na muzičkim instrumentima ili rad na računaru.
  • prate redosled i obrazac, koji su takođe elementi brzog slaganja čaša, koji mogu pomoći u sticanju akademskih veština, kao što su čitanje i razvoj matematičkog mišljenja.

Igrom do Ginisa!

case2Svake godine u novembru mesecu održava se manifestacija obaranja Ginisovog rekorda u broju ljudi koji u tom danu, na različitim lokacijama, slažu čaše. Prošle godine, 13. novembra i mi smo imali priliku da prvi put učestvujemo!

Ukoliko do sada niste imali prilike da se susretnete sa ovom inovativnom disciplinom, u Osnovnoj školi i predškolskoj ustanovi „Svitac“ sada imate priliku da saznate više o ovim specifičnim čašama i samoj veštini brzog slaganja čaša, kao i da nam se pridružite u vežbanju!

Za više informacija pozovite nas na 021 461-006 i 064 614-65-46 svakog radnog dana od 7:30 do 16:30.

 

Comments Off on Brzo slaganje čaša

Comments are closed.